Klasická falešná humrová pomazánka vyrobená z kapra jde připravit i z filé a jiných druhů ryb. Základem jsou dva díly rybího masa a díl celeru (popřípadě trocha nastrouhané mrkve).

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 300 g vařeného masa z kapra
  • 150 g strouhaného celeru
  • 150 g majonézy
  • dvě lžíce sladké smetany
  • worcester
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Z uvařeného masa odstraníme kosti, kapří maso rozmačkáme vidličkou a smícháme s jemně nastrouhaným celerem. Směs ochutíme citronovou šťávou a worcesterem. Přidáme majonézu, vše zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit a rozležet. Pomazánku mažeme na chlebíčky, toastový chléb, jdou s ní naplnit i vejce nebo vydlabaná rajčata.