Klasická falešná humrová pomazánka vyrobená z kapra jde připravit i z filé a jiných druhů ryb. Základem jsou dva díly rybího masa a díl celeru (popřípadě trocha nastrouhané mrkve).
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 300 g vařeného masa z kapra
- 150 g strouhaného celeru
- 150 g majonézy
- dvě lžíce sladké smetany
- worcester
- citronovou šťávu
- sůl
- pepř
Příprava:
Z uvařeného masa odstraníme kosti, kapří maso rozmačkáme vidličkou a smícháme s jemně nastrouhaným celerem. Směs ochutíme citronovou šťávou a worcesterem. Přidáme majonézu, vše zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit a rozležet. Pomazánku mažeme na chlebíčky, toastový chléb, jdou s ní naplnit i vejce nebo vydlabaná rajčata.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen