Recept z chorvatské kuchyně. Pikantní jednoduchá pomazánka s vůní ryb na chleba, pečivo i chlebíčky.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 250 g měkkého tvarohu
- 100 g majonézy
- 3 lžičky sardelové pasty
- 2 lžíce nasekaných kaparů
- citronovou šťávu
- bílý pepř
- sůl
- cukr
Příprava:
Tvaroh dáme do misky, přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a vše s majonézou rozmícháme na hladký krém. Pomazánku ochutíme podle chuti citronovou šťávou, pepřem, solí a cukrem. Necháme ji v lednici aspoň hodinu rozležet a pak ji mažeme na krajíčky chleba, ozdobíme proužkem papriky, kolečkem rajčete a petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen