Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 13 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Polévka z okounů

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Jedna z nejchutnějších rybích polévek! Okouny lze nahradit i candátem, sumcem nebo mořskými rybami. Prostě rybou, která má málo mezisvalových kůstek. Ale mějte na paměti, že okoun je prostě okoun!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g očištěných vykuchaných okounů
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • 2 dl sladké smetany
  • lžíci hladké mouky
  • lžičku másla
  • muškátový květ
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • pažitku

Příprava:

Ryby vložíme do hrnce, zalijeme 1 l vody, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a cibuli, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a vaříme zvolna zhruba 20 minut.

Vývar přes sítko slijeme, kousky masa vybereme, dáme stranou do misky, vyndáme kosti, páteře a zbytek i se zeleninou propasírujeme přes cedník zpět do vývaru.

Do vývaru přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, polévku tak zahustíme, ochutíme špetkou muškátového květu, solí, pepřem, zjemníme lžičkou másla a ještě krátce povaříme.

Do talířů vložíme lupínky okouního masa, nalijeme polévku, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled