Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 19 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Polévka z mlíčí

Marek iRybářství 2 hodnocení
kapr Recepty

Skvělý recept pochází z italské kuchyně, ale můžete použít mlíčí i z českého kapra. Uvidíte, že vám zachutná. A nejen proto, že polévka je grunt a ostatní špunt, jak říkaly naše babičky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 400 g mlíčí
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • kousek celeru
  • housku
  • 1 dl bílého vína
  • 1l vody
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
  • bazalku
  • olivový olej
4
30 minut

Postup

1

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata (nejlépe je oloupeme, spaříme-li je v horké vodě).

2

Vše osolíme, opepříme a asi pět minut podusíme.

3

Poté směs podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme do doby, než jsou rajčata zcela měkká, na kaši.

4

Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a polévku opatrně vaříme tak, abychom mlíčí nerozvařili.

5

Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji přisolíme a opepříme.

6

Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme ji nasekanou bazalkou a přidáme na másle opečené kostičky housky.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Polévka z mliči

    Název je divný ale věřím ze bude dobra díky za recept který
    Vyzkouším

    Jan Bog 17. listopadu 2024
  2. Super

    Já akorát znám smažení mlíčí což je luxus a ke ta polévka musí být také dobrá na fotografii vypadá skvěle

    1. Polévka

      Vypadá jak dršťková

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled