Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Polévka z kapra na způsob jaternicové

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

  • Maso z kapra
  • Půlku celeru
  • Jednu mrkev
  • Petržel
  • Kousek pórku, sůl
  • Pepř
  • Asi čtyři stroužky česneku
  • Majoránku
  • Citronovou kůru
  • Hřebíček
  • Zázvor
  • Žemli (chleba)

Příprava:

Z několika kousků kapra stáhneme kůži, vyjmeme kůstky a maso odložíme stranou. Maso vložíme do hrnce, dáme k němu očištěnou půlku celeru, mrkev, petržel, pórek, nalijeme vodu, vše osolíme a necháme vařit.

Po uvaření přecedíme a vývar odložíme. Maso ryb nadrobno rozsekáme, přidáme stroužky rozetřeného česneku, trochu majoránky, tlučeného hřebíčku, zázvoru a pepř.

Okořeněné maso vložíme do čistého hrnce a zalijeme vývarem, který jsme přecedili. Opět vše necháme chvilku vařit a polévku zapražíme hnědou jíškou. Podáváme se smaženou žemličkou nebo osmahnutým chlebem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Jaternice

    Nevím jak to může chutnat ale asi dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled