Tato luxusní vejce s kaviárem podáváme jako předkrm, počítáme s dvěma půlkami na osobu, popřípadě je podáváme jako chuťovku při slavnostních příležitostech. Pozor, kaviár není pravý z jesetera, takže nezchudnete!
Text: Dalibor Marounek
Potřebujeme na šest vajec:
- 50 g strouhané nivy
- dvě lžíce zakysané smetany
- dvě lžíce majonézy
- pepř
- lžíci červeného kaviáru
- lžíci černého kaviáru
- petrželku
Příprava:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme a neporušené ztuhlé bílky dáme stranou.
Žloutky pak rozetřeme se strouhanou nivou, majonézou a smetanou na hladký krém, který opepříme, ale nesolíme – niva je slaná dost.
Krémem naplníme bílky, ozdobíme střídavě kopečkem červeného a černého kaviáru a kouskem petrželky.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen