K přípravě lze použít sladkovodní i mořské ryby, základem jsou vykostěné filety rybího masa. Použili jsme vykostěného kapra (svalové kůstky se rozemelou).

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů z kapra
  • 250 g uvařené rýže
  • dvě cibule
  • dvě lžíce nasekané petrželky
  • tabasco
  • worcester
  • červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • strouhanku
  • olej na smažení

Příprava:

Rybí filety rozemeleme ve strojku na maso. Přidáme uvařenou rýží, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, ochutíme pár kapkami tabasca, worcesteru, červenou paprikou, pepřem, solí, vše důkladně promícháme a směs necháme hodinu odležet. Pak přidáme vejce, promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Z proleželé směsi vytvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší.