K přípravě lze použít sladkovodní i mořské ryby, základem jsou vykostěné filety rybího masa. Použili jsme vykostěného kapra (svalové kůstky se rozemelou).
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g filetů z kapra
- 250 g uvařené rýže
- dvě cibule
- dvě lžíce nasekané petrželky
- tabasco
- worcester
- červenou papriku
- sůl
- pepř
- vejce
- strouhanku
- olej na smažení
Příprava:
Rybí filety rozemeleme ve strojku na maso. Přidáme uvařenou rýží, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, ochutíme pár kapkami tabasca, worcesteru, červenou paprikou, pepřem, solí, vše důkladně promícháme a směs necháme hodinu odležet. Pak přidáme vejce, promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Z proleželé směsi vytvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Super
Dnes jsem od známého dostal ryby sekanou ja vím že to není karbanátek ale super
Rybí karboše
Já si to obalil v kukuřičné strouhance a smažil na slunečnicovo-kokosovém oleji v poměru 1:1. Bylo to dost dobrý.