Když si rybář udělá den pro sebe, baští ryby. A k večeři se nejlépe hodí tato skvělá pomazánka.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 250 g uzené makrely
- 100 g pórku
- červenou papriku
- čtyři lžíce majonézy
- lžíci rajského protlaku
- lžíci nasekané petrželky
- chilli omáčku podle chuti
- sůl
- strouhaný křen na ozdobu
Příprava:
Maso z uzené makrely zbavíme kůstek a v misce je vidličkou rozmělníme na drobné kousky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, v cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak a vše promícháme. Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a dosolíme, je-li potřeba. Mažeme na plátky opečené veky lehce potřené česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme. Na zapití je nejlepší pivo, popřípadě silnější vinný střik.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen