Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Pikantní polévka ze sumce

strunc 0 hodnocení
Recepty

Chutná, vydatná a hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny, která zahřeje!

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • 1 kg masa a odřezků ze sumce
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • aspoň dvě rajčata
  • dvě naložené sladkokyselé okurky
  • dvě brambory
  • nasekanou petrželku
  • 2 dl nálevu z okurek
  • bobkový list
  • čtyři až šest kuliček celého pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • sladkou papriku
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Příprava:

Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme aspoň 2 l vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel a vaříme na mírném plamenu 20 minut.

Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce ji orestujeme, poprášíme červenou paprikou a zalijeme rybím vývarem. Do něj přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme trošičku nálevu z okurek a vaříme až do doby, než brambory a zelenina změknou.

Uvařené rybí maso zbavíme kůže a kostí. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Na závěr polévku dosolíme a opepříme. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled