Chutná, vydatná a hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny, která zahřeje!
Text: Dalibor Marounek, foto: autor
Potřebujeme:
- 1 kg masa a odřezků ze sumce
- mrkev
- petržel
- cibuli
- aspoň dvě rajčata
- dvě naložené sladkokyselé okurky
- dvě brambory
- nasekanou petrželku
- 2 dl nálevu z okurek
- bobkový list
- čtyři až šest kuliček celého pepře
- čtyři kuličky nového koření
- sladkou papriku
- sůl
- pepř
- máslo
Příprava:
Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme aspoň 2 l vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel a vaříme na mírném plamenu 20 minut.
Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce ji orestujeme, poprášíme červenou paprikou a zalijeme rybím vývarem. Do něj přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme trošičku nálevu z okurek a vaříme až do doby, než brambory a zelenina změknou.
Uvařené rybí maso zbavíme kůže a kostí. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Na závěr polévku dosolíme a opepříme. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen