Ulovili jste úhoře a nemáte doma udírnu? Nabízíme jednoduchý a chutný recept na pečeného úhoře.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 700–800 g úhoře
- 500 g malých vařených brambor
- jednu červenou a zelenou papriku
- půl pórku
- 200 g anglické slaniny
- 1dl bílého vína
- sladkou červenou papriku
- kmín
- pepř
- sůl
- snítku rozmarýnu
- olivový olej
- lžičku másla
Příprava:
Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3–4cm kousky, osolíme, posypeme červenou paprikou a obalíme plátky anglické slaniny. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme do zlatova ze všech stran a opečené kousky odložíme stranou.
Do šťávy po pečení přidáme nakrájený pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme a pět minut podusíme. Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen