Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 22 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 24 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Pečený platýs

Marek iRybářství 0 hodnocení
platýs Recepty

Na našem trhu se objevuje již řadu let, má chutné jemné maso bez kostí. Prodávají se buďto celé ryby o hmotnosti 400–600 g nebo filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 platýse
  • provensálské bylinky
  • 1 dl bílého vína
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • mořskou sůl
  • pepř

Příprava:

Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu a ocas. Osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.

Potom ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10–12 minut při 200 °C.

Rybu na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty a podáváme s oblíbeným dresinkem nebo tatarskou omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled