Na našem trhu se objevuje již řadu let, má chutné jemné maso bez kostí. Prodávají se buďto celé ryby o hmotnosti 400–600 g nebo filety.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 2 platýse
- provensálské bylinky
- 1 dl bílého vína
- citronovou šťávu
- máslo
- mořskou sůl
- pepř
Příprava:
Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu a ocas. Osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Potom ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10–12 minut při 200 °C.
Rybu na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty a podáváme s oblíbeným dresinkem nebo tatarskou omáčkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen