Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Pečený kapr s ostrou pastou

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

V dubnu si vyzkoušíme připravit netradičním způsobem tradičního kapra.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 800 g (4 kusy) podkov z kapra
  • dvě feferonky
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžičku sardelové pasty
  • jednu lžíci rajského protlaku
  • jednu lžíci kapary
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • máslo
  • petrželku

Příprava:

Feferonky rozemeleme společně s kapary. Česnek utřeme se solí, přidáme rajský protlak, sardelovou pastu a vše důkladně promícháme. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet.

Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut.  Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled