V dubnu si vyzkoušíme připravit netradičním způsobem tradičního kapra.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 800 g (4 kusy) podkov z kapra
- dvě feferonky
- dva stroužky česneku
- jednu lžičku sardelové pasty
- jednu lžíci rajského protlaku
- jednu lžíci kapary
- citronovou šťávu
- sůl
- máslo
- petrželku
Příprava:
Feferonky rozemeleme společně s kapary. Česnek utřeme se solí, přidáme rajský protlak, sardelovou pastu a vše důkladně promícháme. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet.
Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut. Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen