Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Pečené parmice na rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
parmice Recepty

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy v délce kolem 25–30 cm, takže na 1 kg připadne zhruba 4–5 ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1 kg parmice nachové, kterou koupíme skoro v každém větším supermarketu
  • 300 g rajčat
  • citron
  • máslo
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
parmice nachová
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Ryby omyjeme a narovnáme je do pekáče. Na každou rybu položíme kousek másla, bobkový list, posypeme je rozmarýnem a tymiánem a nakonec osolíme. Rajčata a citron nakrájíme na kolečka a těmi ryby v pekáčku obložíme. Pekáč nahoře přikryjeme alobalem a vše pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15-20 minut. Před koncem pečení alobal odstraníme a jídlo ještě asi pět minut dopékáme. Podáváme s bramborem, popřípadě s hranolky či kroketami.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled