Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy v délce kolem 25–30 cm, takže na 1 kg připadne zhruba 4–5 ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1 kg parmice nachové, kterou koupíme skoro v každém větším supermarketu
- 300 g rajčat
- citron
- máslo
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- sůl

Příprava:
Ryby omyjeme a narovnáme je do pekáče. Na každou rybu položíme kousek másla, bobkový list, posypeme je rozmarýnem a tymiánem a nakonec osolíme. Rajčata a citron nakrájíme na kolečka a těmi ryby v pekáčku obložíme. Pekáč nahoře přikryjeme alobalem a vše pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15-20 minut. Před koncem pečení alobal odstraníme a jídlo ještě asi pět minut dopékáme. Podáváme s bramborem, popřípadě s hranolky či kroketami.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen