Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso je chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby váží obvykle mezi 250–300 g.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 900 g stříbrnice atlantské
- 100 g anglické slaniny
- citronovou šťávu
- nasekanou petrželku
- chilli vlákna
- sůl
- pepř
- máslo
Příprava:
Rybám odstraníme hlavy, ocasy a z obou stran uděláme na těle kolmé zářezy. Pak maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Do zářezů vložíme kousky anglické slaniny, ryby narovnáme břichem dolů na plech vyložený pečícím papírem, poklademe je vločkami másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut.
Upečené ryby pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny a podáváme s opečenými počesnekovanými plátky bagety a zeleninou.
Pěkně to vypadá
Suprově to vypadá aji určitě chutná