Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Pečená stříbrnice se slaninou

Marek iRybářství 1 hodnocení
recepty Recepty

Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso je chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby váží obvykle mezi 250300 g.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 900 g stříbrnice atlantské
  • 100 g anglické slaniny
  • citronovou šťávu
  • nasekanou petrželku
  • chilli vlákna
  • sůl
  • pepř
  • máslo
recept
foto: Dalibor Marounek

 Příprava:

Rybám odstraníme hlavy, ocasy a z obou stran uděláme na těle kolmé zářezy. Pak maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Do zářezů vložíme kousky anglické slaniny, ryby narovnáme břichem dolů na plech vyložený pečícím papírem, poklademe je vločkami másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Upečené ryby pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny a podáváme s opečenými počesnekovanými plátky bagety a zeleninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pěkně to vypadá

    Suprově to vypadá aji určitě chutná

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled