Fotografie
Marek okomentoval Jak ulovit mník...
před 17 hod
Fotografie
Jan okomentoval Šonova hodina r...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Vojtech založil otázku Rychlá a spoleh...
včera

Odstartoval druhý ročník závodu Pohár předsedy ČRS v lovu kapra

strunc 17. října 2019 0 komentářů

ČRS a MRS

Text: David Štrunc, foto: autor

Již druhý ročník závodu o pohár předsedy ČRS odstartoval ve čtvrtek ve 12.00 na Veslařském kanále Račice. Pravidla závodu jsou stejná jako na mistrovství světa (FIPSED).

Závodníci měli povoleno krmit již od 9 hodin dopoledne. Každý tým smí během závodu použít maximálně 200 kg krmení.

REKLAMA

První ryba byla ulovena pouhých sedm minut po začátku závodu. Kapr vážil 2,32 kg. Stejný tým ulovil ještě v téže hodině zatím největšího kapra závodu o hmotnosti 7,16 kg. „Záběry přišly okamžitě po zahájení. Myslím, že to bylo díky tomu, že závodníci mohli krmit již od dopoledne,“ popsal hlavní pořadatel Miroslav Poupa.

Vítěz račického závodu získá kromě věcných cen také nominaci do závodu mistrovství světa v lovu kaprů. Tohoto prestižního klání se budou účastnit tři týmy z České republiky. Další nominaci získá vítěz jarního závodu na jezeře Lhota a poslední účastnické místo jmenuje sekce LRU položená Českého rybářského svazu.

REKLAMA

Závod je mimo jiné zajímavý vytvořením klidových zón mezi sektory. „Závodní sektor pro jeden tým je široký 20 metrů, na něj navazuje 56 metrů široká klidová zóna a na tu 20 metrů široký pás dalšího týmu,“ upřesňuje Poupa.

První den závodu nebylo o zážitky nouze. Kaprů se chytá velké množství. Většinou jsou však tak malí, že se do závodu nepočítají. Minimální hmotnost kapra nebo amura je 1,5 kg.

Velkým zážitkem byl tolstolobik, který měřil 113 centimetrů a vážil přes 23 kilogramů. Podle pravidel se však v závodě počítají jen kapři a amuři, lovci tak zůstane jen fotka a krásný zážitek.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled