Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Naháč s oreganem

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Ivo Novák, foto: autor

Budeme potřebovat:

  • Siven
  • Oregano
  • Sůl
  • Dobromysl
  • Brambory
  • Sladká paprika

Příprava:

Na máslem vymaštěný plech položím vykuchaného a omytého sivena. Nemusí se stahovat ani škrábat. Jen mu odříznu hlavu. I ploutve nechávám. Na odstranění ochranné vrstvy z kůže používám čistou houbičku na nádobí.

Pod tekoucí vodou to s ní jde skvěle. Můžeme si pomoci i citronovou šťávou. Vnitřek ryby okořením, posolím a přidám oregano, jinak též dobromysl. Masu dodá skvělou vůni.

Oregano můžete přidat i v závěru pečení ryby. Předtím ale ještě k masu přidávám na kolečka nakrájené brambory, které lehce zakápnu olivovým olejem. Rozložím je kolem ryby a posypu kořením na americké brambory.

Vše lehce popráším sladkou paprikou a plech s rybou strčím do na 200 stupňů rozpálené trouby. Za dvacet, pětadvacet minut je hotovo.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled