Fotografie
Vojtech přidal úlovek Parma obecná...
před 8 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 4 dny

Na závodě Pohár předsedy ČRS rybáři ulovili už přes 500 ryb! Blíží se studené počasí

Marek iRybářství 15. října 2022 0 komentářů
rybářská závod

foto: Miroslav Poupa

Novinky

Čtvrtý ročník Poháru předsedy ČRS na veslařském kanále v Račicích je v plném proudu. Za 32 hodin rybáři ulovili 522 ryb. Největší kapr váží zatím 9,54 kg. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

text: Miroslav Poupa

„Noc byla hodně štědrá, tedy aspoň k někomu. Máme tu týmy, které si připsaly přes 20 bodovaných ryb jen během noci! Je vidět, že se kapříci už osmělili a začínají pěkně baštit. Už teď je to pěkný „masakr“ – 522 ryb za 32 hodin rybolovu jsem skutečně neočekával.

REKLAMA

Nálada v týmech je různá – někteří jsou v transu a tahají rybu za rybou, jiní stále zkouší a doufají, na některých závodnících však už vidím určitou odevzdanost a smíření s tím, že lepší už to asi nebude. O vedení se zatím přetahují týmy z MO Brno a MO Praha-Nusle, na dostřel je však má MO Olomouc a Chrudim.

Nejsme však ještě ani v polovině závodů a stát se může prakticky cokoliv – dokud to je ve vodě, šance žije! Největším ulovených kaprem je zatím šupináč o hmotnosti 9,54 kg. Hned od tří týmů jsem však slyšel, že na prutu měli hodně velkou rybu, která se však odmítla do podběráku podívat. Představivost rybářů je však pověstná…

REKLAMA

kapr
foto: Miroslav Poupa

Průměrná hmotnost ulovených ryb jsou rovná 3 kilogramy, což je hodně slušné. Počasí nám zatím přeje a rybám také vyhovuje. V průběhu noci a zítra nad ránem však má dorazit studená fronta, která může zcela změnit celý průběh závodů.“

kapr
foto: Miroslav Poupa
kapr
foto: Miroslav Poupa
REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled