Mořský vlk je obchodní název pro mořčáka, který patří k dravým okounovitým mořským rybám. Maso má bílé, velmi chutné, které se velmi dobře odlupuje a je bez svalových kůstek. Na našem trhu se prodávají celé ryby o hmotnosti je 300 g, popřípadě filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě ryby
  • lžíci petrželky
  • lžičku šalvěje
  • lžičku tymiánu
  • lžička pažitky
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykuchané ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvíli odležet. Bylinky jemně nasekáme, promícháme je s olejem a také zakápneme citronovou šťávou. Ryby pak potřeme směsí na povrchu i v břišní dutině.

Vložíme je v troubě pod gril nebo na venkovní gril a za občasného potírání a otáčení je opékáme zhruba asi patnáct až dvacet minut. Dobrotu zdobíme plátky citronu, chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory a rajčaty.