Mořský vlk je obchodní název pro mořčáka, který patří k dravým okounovitým mořským rybám. Maso má bílé, velmi chutné, které se velmi dobře odlupuje a je bez svalových kůstek. Na našem trhu se prodávají celé ryby o hmotnosti je 300 g, popřípadě filety.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- dvě ryby
- lžíci petrželky
- lžičku šalvěje
- lžičku tymiánu
- lžička pažitky
- citronovou šťávu
- olivový olej
- pepř
- sůl
Příprava:
Vykuchané ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvíli odležet. Bylinky jemně nasekáme, promícháme je s olejem a také zakápneme citronovou šťávou. Ryby pak potřeme směsí na povrchu i v břišní dutině.
Vložíme je v troubě pod gril nebo na venkovní gril a za občasného potírání a otáčení je opékáme zhruba asi patnáct až dvacet minut. Dobrotu zdobíme plátky citronu, chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory a rajčaty.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen