Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 28 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 28 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 28 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 28 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 46 dny

Mořský vlk na bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Mořský vlk je obchodní název pro mořčáka, který patří k dravým okounovitým mořským rybám. Maso má bílé, velmi chutné, které se velmi dobře odlupuje a je bez svalových kůstek. Na našem trhu se prodávají celé ryby o hmotnosti je 300 g, popřípadě filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě ryby
  • lžíci petrželky
  • lžičku šalvěje
  • lžičku tymiánu
  • lžička pažitky
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykuchané ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvíli odležet. Bylinky jemně nasekáme, promícháme je s olejem a také zakápneme citronovou šťávou. Ryby pak potřeme směsí na povrchu i v břišní dutině.

Vložíme je v troubě pod gril nebo na venkovní gril a za občasného potírání a otáčení je opékáme zhruba asi patnáct až dvacet minut. Dobrotu zdobíme plátky citronu, chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory a rajčaty.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled