Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 25 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 25 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 25 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 25 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 43 dny

Mlíčí v aspiku

Marek iRybářství 0 hodnocení
mlíčí Recepty

Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje vařené v aspiku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g mlíčí z kapra
  • 100 g sterilovaných žampionů
  • 100 g sterilované červené papriky
  • 2 sladkokyselé okurky
  • vařenou mrkev
  • balení želatiny
  • vinný ocet
  • cukr
  • sůl

Příprava:

Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v půllitru osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa. Pak scedíme a necháme okapat a vychladnout. Mlíčí nakrájíme na kousky a vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů a červené papriky.

Zalijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem a solí. Ztuhlé obsahy mističek vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled