Sumec do kuchyně je nejlepší v délce 80 až 100 cm. Rybu vykucháme, stáhneme z kůže, naporcujeme a naložíme do marinády.
text: Lenka Hofmanová
Na marinádu potřebujeme:
- tři lžíce oleje
- pět lžic sójové omáčky
- čtyři stroužky lisovaného česneku nebo lžíci sušeného
- dvě lžíce medu
- dvě lžíce citronové šťávy
- špetku zázvoru a soli
Množství marinády přizpůsobíme množství masa.
Příprava:
Rybu marinádou potřeme a necháme ji 24 hodin odležet v ledničce. Zbytek marinády schováme na pečení. Druhý den naskládáme maso do pekáče, můžeme přidat i zeleninu, třeba cuketu nebo dýni a vše pečeme v troubě. Maso průběžně potíráme marinádou, až chytí pěknou barvu. Upeče se poměrně rychle. Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen