Fotografie
boza.sobotkova@seznam.cz okomentoval Vltava - Praha ...
před 12 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku rychlá nebankov...
předevčírem
Fotografie
Vojtech okomentoval Stav dravců v Č...
před 4 dny
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku rychlá nebankov...
před 6 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Stav dravců v Č...
před 8 dny

Marinovaný sumec

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty


text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g podkov ze sumce

  • hladká mouka

  • sůl

  • olej

Marináda:

  • 0,7 l vody

  • 3 dl vinného octa

  • 1 větší cibule

  • 100 g mrkve

  • 100 g petržele

  • 2 kolečka citronu

  • 1 lžíce oleje

  • 1 bobkový list

  • 10 kuliček celého pepře

  • 10 kuliček nového koření

  • cukr

  • sůl

2
60 minut (plus 12 hodin marinování)

Postup

1

Podkovy ze sumce osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme z obou stran doměkka.

2

Opečené porce ryby rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk a vychladnout.

3

Z uvedených surovin uvaříme marinádu, kterou necháme vychladnout a následně případně dochutíme solí a cukrem.

4

Porce ryby naskládáme do skleněné misky, proložíme zeleninou, cibulí, zalijeme studeným lákem a uložíme do lednice.

5

Marinujeme minimálně 12 hodin.

6

Marinovaného sumce na talíři přelijeme nálevem se zeleninou.

7

Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled