Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 10 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Marinovaný sumec

Marek iRybářství 1 hodnocení
sumec Recepty


text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g podkov ze sumce

  • hladká mouka

  • sůl

  • olej

Marináda:

  • 0,7 l vody

  • 3 dl vinného octa

  • 1 větší cibule

  • 100 g mrkve

  • 100 g petržele

  • 2 kolečka citronu

  • 1 lžíce oleje

  • 1 bobkový list

  • 10 kuliček celého pepře

  • 10 kuliček nového koření

  • cukr

  • sůl

2
60 minut (plus 12 hodin marinování)

Postup

1

Podkovy ze sumce osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme z obou stran doměkka.

2

Opečené porce ryby rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk a vychladnout.

3

Z uvedených surovin uvaříme marinádu, kterou necháme vychladnout a následně případně dochutíme solí a cukrem.

4

Porce ryby naskládáme do skleněné misky, proložíme zeleninou, cibulí, zalijeme studeným lákem a uložíme do lednice.

5

Marinujeme minimálně 12 hodin.

6

Marinovaného sumce na talíři přelijeme nálevem se zeleninou.

7

Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Sumce mám rád u nás je rybářská restaurace která nabízí sumce na několik způsobů nejlepší co je tak po mlynářku ale i tenhle může být super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled