Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 27 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Marinovaný losos

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Marinovaný losos (Gravlax) je skandinávská specialita. Připravovat se dá v mnoho obměnách, tady je jedna z variant.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

600 g čerstvého lososa, 60 g hrubozrnné mořské soli, 60 g třtinového cukru, dvě lžíce nasekaného kopru, dvě lžíce ginu, jednu lžíci citronové kůry a jednu lžičku nadrceného barevného pepře.

Příprava:

Mořskou sůl promícháme s cukrem, citronovou kůrou a nadrceným pepřem. Filet z lososa pokapeme ginem a hustě potřeme z obou stran namíchanou směsí. Zabalíme do folie, položíme na prkénko. Zatížíme druhým prkénkem a vložíme do lednice, kde necháme lososa dva dny marinovat.

losos
foto: Dalibor Marounek

Balíček jednou až dvakrát denně otočíme. Po dvou dnech setřeme utěrkou kořenící směs a stáhneme kůži. Lososa nakrájíme na tenké plátky a posypeme koprem. Podáváme s klínky citronu, můžeme pokapat hořčičnou omáčkou nebo majonézou. Zakusujeme plátky opečené veky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled