Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Marinovaný losos

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Marinovaný losos (Gravlax) je skandinávská specialita. Připravovat se dá v mnoho obměnách, tady je jedna z variant.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

600 g čerstvého lososa, 60 g hrubozrnné mořské soli, 60 g třtinového cukru, dvě lžíce nasekaného kopru, dvě lžíce ginu, jednu lžíci citronové kůry a jednu lžičku nadrceného barevného pepře.

Příprava:

Mořskou sůl promícháme s cukrem, citronovou kůrou a nadrceným pepřem. Filet z lososa pokapeme ginem a hustě potřeme z obou stran namíchanou směsí. Zabalíme do folie, položíme na prkénko. Zatížíme druhým prkénkem a vložíme do lednice, kde necháme lososa dva dny marinovat.

losos
foto: Dalibor Marounek

Balíček jednou až dvakrát denně otočíme. Po dvou dnech setřeme utěrkou kořenící směs a stáhneme kůži. Lososa nakrájíme na tenké plátky a posypeme koprem. Podáváme s klínky citronu, můžeme pokapat hořčičnou omáčkou nebo majonézou. Zakusujeme plátky opečené veky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled