Přinášíme další tip na oblíbeného kapra, tentokrát v pikantním nálevu.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g podkov z kapra
- hladkou mouku
- jednu lžíci červené papriky
- sůl
- kmín
- olej
Na nálev:
- 5 dl vody
- 1,5 dl octa
- půl citronu
- jednu mrkev
- jednu cibuli
- kousek celeru
- jednu lžíci nasekané petrželky
- půl lžíce soli
- jednu lžíci cukru
- jeden bobkový list
- čtyři kuličky pepře
- čtyři kuličky nového koření
- špetku tymiánu
- kousek feferonky
Příprava:
Podkovy kapra stáhneme z kůže, rozpůlíme na polovinu, odstraníme žeberní kosti, osolíme a okmínujeme. Mouku promícháme s červenou paprikou, ve které obalíme proužky kapra, osmažíme na oleji z obou stran do zlatova a necháme vychladnout.
Z uvedených surovin uvaříme nálev. Vaříme, dokud mrkev a celer nezměknou; zhruba 10-12 minut. Poté necháme nálev vychladnout.
Osmažené kousky rybího masa narovnáme do skleněné mísy a přelijeme nálevem a necháme v lednici 24 hodin marinovat. Marinovaného kapra rozložíme na talířky, z nálevu odstraníme koření, přelijeme nálevem se zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen