Tyto závitky se skvěle hodí na různé večírky a party. Nejsou moc pracné, ale vypadají velmi pěkně a chutnají ještě lépe. Navíc všechny potřebné ingredience seženete v obchode za 5 minut.
Na dvě porce potřebujeme:
- dva filety makrel v oleji
- osm plátků anglické slaniny
- přibližně 100 g hladké mouky
- asi deset cherry rajčátek
- olivový olej
- bazalku
Pro náplň potřebujeme:
- 60 g černých nebo zelených oliv
- čtyři filetky ančoviček
- 20 g kaparů
- olivový olej
Příprava:
Makrely vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Mezitím lehce rozmačkejte olivy, ančovičky i kapary a vše vložte na rozehřátou pánev s olivovým olejem.
Na talíř rozložte vedle sebe čtyři plátky slaniny a na ně rozprostřete makrelu, kůží směrem ke slanině. Makrelu pak rovnoměrně potřete připravenou náplní.
Slaninu na talíři srolujte a dávejte pozor, aby náplň zůstala uvnitř. Rolky obalte v mouce a vložte na olejem vymazaný pekáček. Za občasného otáčení je pečte 10-15 minut v troubě ohřáté na 220 stupňů.
Poté závitky osušte v kuchyňském ubrousku a servírujte je se salátem z rajčátek, bazalkou a olivovým olejem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen