Tentokrát zamíříme do Maďarska, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 750 g až 1000 g odřezků z ryb (hlava, ocas atd.)
- 1,5 litru vody
- 2 rajčata
- zelenou papriku
- cibuli
- 50 g slaniny
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- ocet
- červenou sladkou papriku
- červenou pálivou papriku
- sůl
- sádlo
- petrželku
Příprava:
Rybí odřezky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme na mírném plameni 20 minut.
Vývar slijeme, z odřezků obereme maso, které odložíme stranou do misky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, zaprášíme červenou paprikou a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky a vaříme, až zelenina změkne.
Nakonec polévku dochutíme octem, pálivou paprikou a solí. Polévku nalijeme do talířů, vložíme kousky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen