Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Maďarská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Tentokrát zamíříme do Maďarska, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g až 1000 g odřezků z ryb (hlava, ocas atd.)
  • 1,5 litru vody
  • 2 rajčata
  • zelenou papriku
  • cibuli
  • 50 g slaniny
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • ocet
  • červenou sladkou papriku
  • červenou pálivou papriku
  • sůl
  • sádlo
  • petrželku

Příprava:

Rybí odřezky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme na mírném plameni 20 minut.

polévka
foto: Dalibor Marounek

Vývar slijeme, z odřezků obereme maso, které odložíme stranou do misky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, zaprášíme červenou paprikou a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky a vaříme, až zelenina změkne.

Nakonec polévku dochutíme octem, pálivou paprikou a solí. Polévku nalijeme do talířů, vložíme kousky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled