Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 11 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 11 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 12 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 12 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 12 hod

Lososí podkovy v červeném víně

strunc 2 hodnocení
Recepty

Text: Otto Pospíšil, Josef Kuthan

Přísady (pro 4 osoby)

  • 4 podkovy z lososa,každá by měla vážit asi 170 g
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 30 g  přepuštěného másla
  • 150 g cibule (nejlepší je šalotka)
  • 250 g žampiónů
  • 0,5 l červeného vína
  • 1 větvička tymiánu, 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 50 g másla
  • 2 polévkové lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Příprava
Podkovy z lososa opláchneme, osušíme, okořeníme a obalíme v mouce. V přepuštěném másle je po obou stranách opečeme a vyjmeme. Ve zbytkovém másle osmahneme šalotku a žampiony. Vše smočíme červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list, hřebíček a zpola zavaříme.

pstruh ve výskoku
Foto: pixabay.com

Přidáme lososa, zakryjeme pokličkou a asi 10 minut dusíme. Filety pak vyjmeme a ponecháme na teplém místě. Bobkový list, hřebíček a tymián odstraníme, šťávu procedíme, šalotku a žampióny ponecháme v teple. Scezenou kapalinu zredukujeme asi na polovinu. Šťávu zahustíme chladnými kostkami másla, přidáme petrželku, žampióny a šalotku.

Na předehřátý talíř úhledně uspořádáme porce lososa a přelijeme je šťávou. Jako přílohu zkuste hlávkový salát a (poněkud nezvyklé) nudle s máslem.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Víno

    Fotka

  2. Víno

    Švagrová hodně dobrá kuchařka ani jsem nepoznal že je to na víně dělaný jak si umí že vším vyhrát i s přílohou

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled