Jednoduchý a chutný recept, který oceníte především v zimě, když potřebujete pod dlouhé procházce doplnit energii.

Text: Dalibor Marounek foto: autor

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z lososa
  • 150 g anglické slaniny
  • 300 g čerstvých fazolek
  • cibuli
  • strouhanku
  • hladkou mouku
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
  • petrželku

Příprava:

Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň hodinu odležet.

Filety pak osušíme utěrkou, obalíme plátky anglické slaniny, z boku je připíchneme párátky. Lososa obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

Smažíme do zlatova na oleji ze všech stran. Fazolky omyjeme, zařízneme konce a povaříme v osolené vodě.

Vodu slijeme, necháme je okapat a opečeme na cibuli s anglickou slaninou pokrájenou na kostičky. Podáváme společně s opečeným lososem a vařenými brambory. Je to poněkud kaloričtější dobrota, kterou oceníme především při návratu ze zimní procházky.

Napsat komentář