Jednoduchý a chutný recept, který oceníte především v zimě, když potřebujete pod dlouhé procházce doplnit energii.
Text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g filetů z lososa
- 150 g anglické slaniny
- 300 g čerstvých fazolek
- cibuli
- strouhanku
- hladkou mouku
- vejce
- olej
- sůl
- pepř
- citronovou šťávu
- petrželku
Příprava:
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň hodinu odležet.
Filety pak osušíme utěrkou, obalíme plátky anglické slaniny, z boku je připíchneme párátky. Lososa obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Smažíme do zlatova na oleji ze všech stran. Fazolky omyjeme, zařízneme konce a povaříme v osolené vodě.
Vodu slijeme, necháme je okapat a opečeme na cibuli s anglickou slaninou pokrájenou na kostičky. Podáváme společně s opečeným lososem a vařenými brambory. Je to poněkud kaloričtější dobrota, kterou oceníme především při návratu ze zimní procházky.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen