Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Losos s omáčkou mojo verde

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Skvělá zelená omáčka k rybám i jinému masu pochází z Kanárských ostrovů. Základem je rozmixovaná zelená paprika, petrželka, olivový olej a jablečný ocet. Existuje i mnoho obměn.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 600 g filetů z lososa (čtyři po 150 g)
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • chilli vlákna
  • olivový olej

Na omáčku potřebujeme:

  • zelenou papriku
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lžíce nasekaného koriandru
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • chilli papričku
  • sůl
4
40 minut

Postup

1

Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvilku odležet.

2

Mezitím si připravíme omáčku mojo verde. Do mixéru nalijeme olivový olej a jablečný ocet. Přidáme nakrájenou papriku, čerstvý koriandr a petrželku, česnek a chilli papričku: Vše rozmixujeme, přelijeme do misky a dosolíme.

3

Filety z lososa osušíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.

4

Filety na talíři pak potřeme omáčkou, posypeme chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory, černými olivami a červenou paprikou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled