Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů a můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se k rybám, masu, pečeným bramborům. Existuje mnoho variant, základem je však rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet, přidávají se i nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano apod. My jsme vyzkoušeli jednu z variant vhodných k opečenému lososu.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- na porce pro čtyři strávníky asi 600 g lososa
- 100 g černých oliv
- čtyři listy ledového salátu
- nať jarní cibulky
- citronovou šťávu
- sůl
- olivový olej
Na omáčku potřebujeme:
- nakrájenou červenou papriku
- tři lžíce oleje
- dvě lžíce vinného octa
- tři stroužky utřeného česneku
- chilli papričku
- drcený kmín
- pepř
- sůl
Příprava:
Z lososa odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Kostky lososa pak osušíme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran doměkka. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku s olivovým olejem, vinným octem, česnekem a chilli papričkou.
Omáčku pak nalijeme do misky, osolíme ji, okořeníme drceným kmínem a pepřem. Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně položíme kostky opečeného lososa, které pokapeme omáčkou. Přidáme černé olivy, a vše posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme třeba s restovanou zeleninou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen