Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Losos Gravlax

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Vynikající recept skandinávské kuchyně na úpravu syrového lososa.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g vykostěný filet z lososa (bez kůže)
  • lžíci hrubozrnné (mořské) soli
  • lžíci cukru
  • nasekaný mladý kopr
  • citron

Na omáčku potřebujeme:

  • žloutek
  • lžíci dijonské hořčice
  • pár kapek olivového (extra virgin)
  • kopr
  • pepř
  • sůl

Příprava:

V misce smícháme sůl s cukrem a směs vetřeme do filetu z lososa a maso posypeme jemně nasekaným koprem. Filet zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 24–36 hodin rozležet. Je vhodné „balíček“ několikrát obrátit.

Když maso z folie vyjmeme, odstraníme z něj kopr a pustíme se do přípravy omáčky, kterou ušleháme ze žloutku, hořčice a dalších výše popsaných surovin. Filety poté krájíme na tenoučké plátky a ty vějířovitě rozložíme na talíři, přelijeme (lehce) omáčkou přidáme plátek citronu a dobrotu podáváme s krajíčky chleba, popřípadě s opečenými tousty.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled