Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 7 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Líni plnění bramborovou kaší

Marek iRybářství 0 hodnocení
smažené ryby Recepty

Tento chutný a jednoduchý recept lze použít také na pstruhy duhové.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 líny (kolem 300 g)
  • 300 g brambor
  • 50 g slaniny
  • mléko
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • petrželku

Příprava:

Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky a opláchneme. Po osušení je osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Oloupané, nakrájené brambory uvaříme, slijeme vodu a přidáme mléko, máslo a sůl a ponorným mixérem vyrobíme klasickou bramborovou kaši.

Rybám nožem uděláme na povrchu zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny a břišní dutinu naplníme bramborovou kaší. Poklademe vločkami másla, okmínujeme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 22 minut.

Upečené líny posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s restovanou zeleninou a podušenými žampiony s cibulí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled