Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Lín se žampionovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Touto omáčkou můžeme přelít jakoukoliv upečenou rybu na másle – v našem receptu jsme použili lína.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g lína
  • 200 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • čtyři lžíce smetany
  • dvě lžíce strouhaného sýru typu parmazán
  • lžíci hladké mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • citronovou šťávu

Příprava:

Rybu vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Porce pak osušíme a opečeme z obou stran na másle. Máslo v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a vše krátce povaříme. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme ji citronovou šťávou, pepřem, osolíme ji a krátce podusíme. Porce ryby na talíři pak omáčkou přelijeme. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled