Touto omáčkou můžeme přelít jakoukoliv upečenou rybu na másle – v našem receptu jsme použili lína.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 600 g lína
- 200 g žampionů
- 1 dl bílého vína
- čtyři lžíce smetany
- dvě lžíce strouhaného sýru typu parmazán
- lžíci hladké mouky
- máslo
- sůl
- pepř
- kmín
- citronovou šťávu
Příprava:
Rybu vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Porce pak osušíme a opečeme z obou stran na másle. Máslo v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a vše krátce povaříme. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme ji citronovou šťávou, pepřem, osolíme ji a krátce podusíme. Porce ryby na talíři pak omáčkou přelijeme. Podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen