Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Lín se žampionovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Touto omáčkou můžeme přelít jakoukoliv upečenou rybu na másle – v našem receptu jsme použili lína.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g lína
  • 200 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • čtyři lžíce smetany
  • dvě lžíce strouhaného sýru typu parmazán
  • lžíci hladké mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • citronovou šťávu

Příprava:

Rybu vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Porce pak osušíme a opečeme z obou stran na másle. Máslo v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a vše krátce povaříme. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme ji citronovou šťávou, pepřem, osolíme ji a krátce podusíme. Porce ryby na talíři pak omáčkou přelijeme. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled