Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 7 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Lín pečený s brambory

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín obecný Recepty

Suroviny

  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g šalotky
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • jedna lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • tymián
  • máslo

 

4
60 minut

Postup

1

Očištěného vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

2

Oloupané nakrájené brambory uvaříme do poloměkka, slijeme vodu a necháme okapat.

3

Kůži lína nařízneme a do zářezů vložíme proužky anglické slaniny.

4

Lína dáme do prostorné pánve nebo pekáče, obložíme povařenými brambory, přidáme šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.

5

Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby.

6

Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou.

7

Brambory rozdělíme na talíře, naporcujeme rybu a podáváme.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Musí to chutnat suprově

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled