Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 20 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 21 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 21 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 21 hod

Lín na modro

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept ryby Recepty

Jde o staročeskou a jednoduchou úpravu ryby, nejen lína. Takto lze připravit i kapra, úhoře a další druhy.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dva líny
  • 1,5 l vody
  • 1 dl octa
  • cibuli
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • rozemletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • petrželku

Příprava:

Ryby oškrábeme, vykucháme, odřízneme hlavu, ocas a maso naporcujeme, opláchneme a osušíme.

Do hrnce dáme vodu, ocet, koření a na kolečka nakrájenou cibuli a vše minut povaříme. Poté do něj vložíme porce ryb a zvolna je povaříme zhruba 10 minut.

Uvařené ryby poté z nálevu vyjmeme a necháme je okapat. Pak je úhledně položíme na talíř, osolíme je, dopepříme a poklademe na ně kroužky cibule z nálevu. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou petrželkou a vše podáváme s chlebem nebo pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled