Jde o staročeskou a jednoduchou úpravu ryby, nejen lína. Takto lze připravit i kapra, úhoře a další druhy.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- dva líny
- 1,5 l vody
- 1 dl octa
- cibuli
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- rozemletý pepř
- sůl
- máslo
- petrželku
Příprava:
Ryby oškrábeme, vykucháme, odřízneme hlavu, ocas a maso naporcujeme, opláchneme a osušíme.
Do hrnce dáme vodu, ocet, koření a na kolečka nakrájenou cibuli a vše minut povaříme. Poté do něj vložíme porce ryb a zvolna je povaříme zhruba 10 minut.
Uvařené ryby poté z nálevu vyjmeme a necháme je okapat. Pak je úhledně položíme na talíř, osolíme je, dopepříme a poklademe na ně kroužky cibule z nálevu. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou petrželkou a vše podáváme s chlebem nebo pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen