Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Lín na grilu

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín obecný Recepty

Lín má maso bez svalových kůstek, s úspěchem jde grilovat a zůstane nám i kůže v celku –nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu nebo cibule.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 vykuchaní líni o hmotnosti 250–300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • směs koření na ryby
  • sůl
  • citron
  • cibule
4
60 minut

Postup

1

Vykuchané a slizu zbavené ryby příčně nařízneme na 4 až 5 místech z obou stran a do zářezu vložíme proužky slaniny.

2

Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby. Zbytek koření promícháme s olejem.

3

Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením a grilujeme 10minut z každé strany – ryby v průběhu grilování občas otočíme.

4

Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou a podáváme s chlebem či jiným pečivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pěkné

    Já sice moc líný nejim a když ho chytnu tak ho radši pustím ale zato jiní ho mají moc rádi a říkají že je lepší než pstruh. Dala mi ho okostovat moje sestra a nevidím žádný rozdíl mezi pstruhem

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled