Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 11 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Krémová polévka z rybích odřezků

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Velmi chutná hustá polévka našich babiček, do které můžeme zpracovat i odřezky z ryb, hlavy, ploutve a vnitřnosti.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 až1000 g rybích odřezků
  • 1,5 až 2 litry vody
  • jeden bobkový list
  • čtyři kuličky celého pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • jednu mrkev
  • kousek celeru
  • jednu cibuli
  • dva dl mléka
  • dvě housky
  • dvě vejce uvařená na tvrdo
  • jeden dl smetany
  • hladkou mouku
  • máslo
  • muškátový květ
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelenou petrželku

Příprava:

Rybí odřezky, kořenovou zeleninu a cibuli zalijeme vodou, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), osolíme a vaříme na mírném ohni 45 minut. Housky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Vývar přecedíme, rybí maso zbavíme kostí a odložíme stranou. Kořenovou zeleninu necháme vychladnout a nakrájíme na jemno.

polévka
foto: Dalibor Marounek

Rozpustíme máslo, přisype hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Housky s mlékem rozšleháme na kašičku, přidáme nastrouhaná vejce, promícháme a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kousky rybího masa a vaříme 5 minut. Na závěr polévku zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí.
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo posypeme nasucho opečenými kostičkami housky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled