Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 18 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 19 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Karbanátky z bolena

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Marie Nováková

Budeme potřebovat (pro 3 osoby):

  • Bolena
  • 50 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýru na strouhání
  • dvě vejce
  • cibuli
  • tři stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • hrst strouhanky
  • trochu hub (buď sušených, které předtím namočíme, nebo čerstvých)
  • hladkou mouku
  • housku namočenou v mléku
  • olej
  • popřípadě sádlo
  • tatarská omáčka.
bolen dravý
Foto: David Štrunc

Příprava:
Rybí podkovy či řízky na pánvi usmažíme. Dokud je maso teplé, pečlivě ho obereme od kostí. V oleji, kde jsme smažili bolení kousky masa, osmažíme nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky.

V míse smícháme maso z bolena, osmaženou cibuli a slaninu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku, houby, hladkou mouku, hrst strouhanku, půlku žemle, nastrouhaný sýr a vejce.

karbanátek z bolena
Foto: Vladimír Urban

Ze vzniklé hmoty, kterou patřičně prohněteme, vytvoříme placičky, které pak usmažíme jako klasický řízek. Samotné smažení netrvá dlouho a máme hotovo. Jako příloha se hodí vařené brambory, tatarka či kyselá okurka. Kdo si čas od času usmaží rybí prsty, ten na ně po těchto karbanátcích s lehkým srdcem zapomene.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled