Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 13 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Karbanátky z bolena

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Marie Nováková

Budeme potřebovat (pro 3 osoby):

  • Bolena
  • 50 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýru na strouhání
  • dvě vejce
  • cibuli
  • tři stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • hrst strouhanky
  • trochu hub (buď sušených, které předtím namočíme, nebo čerstvých)
  • hladkou mouku
  • housku namočenou v mléku
  • olej
  • popřípadě sádlo
  • tatarská omáčka.
bolen dravý
Foto: David Štrunc

Příprava:
Rybí podkovy či řízky na pánvi usmažíme. Dokud je maso teplé, pečlivě ho obereme od kostí. V oleji, kde jsme smažili bolení kousky masa, osmažíme nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky.

V míse smícháme maso z bolena, osmaženou cibuli a slaninu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku, houby, hladkou mouku, hrst strouhanku, půlku žemle, nastrouhaný sýr a vejce.

karbanátek z bolena
Foto: Vladimír Urban

Ze vzniklé hmoty, kterou patřičně prohněteme, vytvoříme placičky, které pak usmažíme jako klasický řízek. Samotné smažení netrvá dlouho a máme hotovo. Jako příloha se hodí vařené brambory, tatarka či kyselá okurka. Kdo si čas od času usmaží rybí prsty, ten na ně po těchto karbanátcích s lehkým srdcem zapomene.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled