Text: Marie Nováková
Budeme potřebovat (pro 3 osoby):
- Bolena
- 50 g slaniny
- 50 g tvrdého sýru na strouhání
- dvě vejce
- cibuli
- tři stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránku
- hrst strouhanky
- trochu hub (buď sušených, které předtím namočíme, nebo čerstvých)
- hladkou mouku
- housku namočenou v mléku
- olej
- popřípadě sádlo
- tatarská omáčka.
Příprava:
Rybí podkovy či řízky na pánvi usmažíme. Dokud je maso teplé, pečlivě ho obereme od kostí. V oleji, kde jsme smažili bolení kousky masa, osmažíme nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme maso z bolena, osmaženou cibuli a slaninu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku, houby, hladkou mouku, hrst strouhanku, půlku žemle, nastrouhaný sýr a vejce.
Ze vzniklé hmoty, kterou patřičně prohněteme, vytvoříme placičky, které pak usmažíme jako klasický řízek. Samotné smažení netrvá dlouho a máme hotovo. Jako příloha se hodí vařené brambory, tatarka či kyselá okurka. Kdo si čas od času usmaží rybí prsty, ten na ně po těchto karbanátcích s lehkým srdcem zapomene.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen