Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 2 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 11 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapří steak

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Milan Perger, foto: autor, Ivo Novák

Na čtyři poctivé porce potřebujeme

  • Čtyři filety z kapra (měly by být skoro bez kostí, drobné mezisvalové kůstky ale neřešte, ty se za tepelné přípravy rozpustí)
  • 120 g anglické slaniny
  • Sůl, drcený kmín
  • Pepř
  • Přepuštěné máslo
  • Sádlo
  • Alobal

Příprava

Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, široké asi 1,5–2 cm. Poté je osolíme a okořeníme. Proužky filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden po druhému přidáváme do tzv. šneka.

Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříme kulatý kapří steak, omotáme ho plátky slaniny, které by měly být stejně široké, jako proužky kapřího masa.

Šnečí kulatinky pak stáhneme proužkem několikrát složeného alobalu o stejné výšce. Steaky z kapra vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a sádla a z obou stran je opečeme do zlata. Jako přílohu doporučuji opečené bramborové plátky. Ty zvládne každý.

Jsou, jak všeobecné známo, poněkud nezdravé, ale dobré.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Steak

    To slyším po prvé z kapra steak z tunaka už jsem mém sice dráhy jak něco a zato dobrý

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled