Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 2 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 12 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapří špíz

strunc 1 hodnocení
Recepty

Rychlá a chutná úprava kapra, kterou zvládne úplně každý. Lze použít i jiné sladkovodní druhy, třeba sumce.

Potřebujeme:

  • asi 500 g vykostěného masa z kapra
  • dvě cibule
  • větší červenou papriku
  • 150 g slaniny

Na potírání špízů:

  • šest lžící oleje
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • dva stroužky česneku (i víc, podle chuti)
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykostěné maso z kapra nakrájíme i s kůží na kostičky o hraně asi 3×3 cm. Kůži neodstraňujeme, maso by nedrželo na jehle.

Kostky masa pak střídavě napichujeme na jehly s kousky papriky, cibule a slaniny. Z výše uvedených surovin posléze vytvoříme směs na potírání.

Olej rozšleháme s citronovou šťávou, petrželkou a česnekem, dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Špízy poté položíme na gril, potřeme směsí a za občasného potírání grilujeme asi 15 až 20 minut. Jako přílohu zvolíme kupříkladu pečený tuřín.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Parada

    Vypadá to lahodně a tak to musí chutnat

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled