Existuje nějaké nepsané pravidlo na to, kdy použít masové a kdy sladké boilie?
odpovídá Michal Kučera
Jedním slovem neexistuje. Velmi totiž závisí na konkrétní vodě. Někde jsou rybí či masové boilie skvělé celou sezonu, jinde jen v určitých obdobích. Jinými slovy, na některých vodách fungují prakticky celoročně, a to včetně zimy. Snad jen některé esence s vyšším podílem olejové báze mohou mít ve velmi studené vodě horší rozpustnost a jejich signál tak bude slabší než například v létě.
Také ovocné, sladké a kořeněné příchutě jsou celoroční, pokud u nich použité esence nejsou na oleji. Na mnohých vodách fungují prakticky pořád, jinde jen sporadicky nebo jen v určitých obdobích.
Specifické jsou těkavé vysoce rozpustné ovocné esence, které jsou jako stvořené pro chladnou vodu. Všechny tyto faktory jsou také výrazně ovlivněny složením sypké směsi, z které se boilie vyrábí. Ale to už by byla jiná kapitola.
Diskuze k článku (0)